DNA-prov kan avslöja våldsman som överföll väktare

Norrtäljepolisen hoppas nu att DNA-tester ska kunna visa vem som ligger bakom det brutala våldtäktsförsöket på en kvinnlig väktare i Hallstavik i Norrtälje kommun. Polisen har tagit DNA-prov på flera män och väntar nu svar om något av proverna kan bindas till de spår som säkrades på platsen där överfallet ägde rum.

Det var för två veckor sen som den kvinnliga väktaren överfölls, knivskars och utsattes för ett grovt våldtäktsförsök på Hallstaviks pappersbruk i Norrtälje kommun. En man i trettioårsåldern övermannade väktaren när hon var ute på sin bevakningsrunda och band henne vid ett träd. Men fastän hon var bakbunden lyckades väktaren ändå utlösa sitt överfallslarm, och skrämde bort mannen från platsen.

Polisen i Norrtälje arbetar just nu med att försöka ringa in en mistänkt genom att DNA-testa ett antal personer. Hälften av de män som har testats har tidigare dömts för våldsbrott, och de andra har testats efter tips från allmänheten om att de stämmer in på signalementet. Resultaten ska sedan jämföras med de DNA-spår som har säkrats från brottsplatsen. Proverna har skickats till Statens Kriminaltekniska Laboratorium, och beräknas vara klara inom några veckor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".