Fängelse för 59-årig hallick

Fem års fängelse för bland annat våldtäkt och grovt koppleri. Det blev straffet för den 59-årige man som stått åtalad för att ha drivit ett antal lägenhetsbordeller på Södermalm.
Sammanlagt sex personer fick idag sina domar, däribland en 43-årig man får villkorlig dom för medhjälp till koppleri, medan två kvinnor, 22 och 38 år gamla, fick 3 månader var för koppleri. Deras straff har dock redan verkställts i häktet. Det var den 11 april som polisen slog till mot flera så kallade lägenhetsbordeller efter en längre tids spaning. Sex personer ertappades med koppleriverksamhet och fyra av dem greps. Koppleriutredningen räknas som en av dom största i Sverige hittills. Den 59-åriga man som varit huvudman i verksamheten dömdes idag till fem års fängelse för våldtäkt, grovt koppleri, häleri och bokföringsbrott. Han ska dessutom betala 85 000 kronor i skadestånd. En 43-årig man fick villkorlig dom för medhjälp till koppleri, medan två kvinnor fick 3 månader var för koppleri men som redan verkställts i häktet. Dom övriga två, en 41-åring och en 56-åring fick dagsböter för brott mot sexköpslagen respektive villkorlig dom och dagsböter för bokföringsbrott.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista