Begärd häktad för mord på dotter

En 48-årig man från Märsta begärdes på torsdagen häktad misstänkt för mord på sin äldsta dotter i hennes lägenhet i Märsta i våras. Mannens andra dotter begärdes samtidigt häktad för skyddande av brottsling.
Det var i slutet av april som den 21-åriga kvinnan hittades död i sin lägenhet i Märsta. Först tydde allt på att kvinnan begått självmord genom att hänga sig, men genom rättsläkarens undersökning och obduktionen började en annan bild att tona fram. Dödsorsaken och de skador kvinnan hade på halsen stämde inte med att hon skulle ha hängt sig själv. Istället fanns det tecken på att kvinnan först strypts och att det hela arrangerats så att det skulle se ut som ett självmord. Då kvinnans kropp hittades fanns hennes far och syster i lägenheten. De förhördes av polisen - och förklarade då att sovit och därför inte märkt något onormalt i lägenheten. En mängd förhör med personer i familjens omgivning resulterade i början av den här veckan att pappan, som är av kurdisk härkomst, anhölls misstänkt för mord, och systern för medhjälp till mord eller skyddande av brottsling. Motivet till mordet är inte klarlagt - vissa uppgifter gör gällande att det skulle röra sig om ännu en så kallat hedersmord. Orsaken skulle isåfall kunna vara att kvinnan planerade att gifta sig med sin pojkvän, något pappan uppges ha motsattt sig. Dessa uppgifter har åklagaren Jan Axelsson inte velat kommentara överhuvudtaget, men han har bekräftat att det fanns en konflikt inom familjen. Om det var det som slutade med att den 21-åriga kvinnan mördades, det kommer förhoppningsvis den kommande rättegången att kunna klarlägga.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista