Skyddsstopp på bussarna hävt

Arbetsmiljöverket hävde på måndagen fackförbundets Kommunals skyddsstopp om kontanthantering på bussar. Efter tre rån med efterföljande skyddsstopp på kort tid, överväger nu Arbetsmiljöverket ett totalt kontantförbud från den 1 november.

Vill se ett tidigare totalstopp
I slutet av förra veckan meddelade Arbetsmiljöverket att de övervägde ett förbud mot kontanthantering från årskiftet eftersom man anser att bussförarna löper en allvarlig risk för att rånas. Men nu vill arbetsmiljöverket alltå se ett totalstopp för kontanthantering på bussarna redan från den 1 november.

Tredje stoppet på kort tid
Helgens skyddstopp var det tredje skyddsstoppet på kort tid där facket ifrågasätter kontanthanteringen. Det senaste stoppet infördes efter en bussförare i fredags kväll blev rånad och misshandlad i Stockholm.

SL har extra styrelsemöte om kontanthanteringen
På måndagen kallade SL:s avgående ordförande, socialdemokraten Anna Kettner till ett extra styrelsemöte med anledning av den senaste tidens kontansstopp i busstrafiken.

När SL:s styrelse samlas den 16:e oktober får de ta ställning till ett förslag som innebär att passagerarna få betala en extra avgift om de köper biljetterna ombord på SL-bussarna, Tvärbanan eller Roslagsbanan.