Adelsohn hoppar av

Moderaten Ulf Adelsohn kandiderar inte längre till posten som kommunfullmäktiges ordförande i Stocholm. Trots starkt stöd så väljer han nu att avstå , orsaken är en intern strid inom moderaterna om posten

– När jag nu märker att det finns fler kandidater och som föreslås då ska jag inte stå i vägen för någon, då har jag andra och roligare saker för mig, säger Ulf Adelsohn.

Men om det nu är lite turbulent, behövs inte din rutin då?

– Jo.

Borde du inte ställa upp då?

– Jag har ställt upp under förutsättning att det finns en entusiasm och en öppenhet, men om det inte är i princip enhälligt, då har jag inget som helst intresse av det. Jag har gjort det mesta man kan göra politiskt i Sverige och jag har nu nått en ålder då jag tycker att jag inte behöver göra det. Då ska det faktiskt som sagt vara lite entusiasm och inte olika kandidater som slåss.

Att du nu inte kandidarer, kan det inte tolkas som att det är en splittring inom moderaterna?

– Nej, splittring vet jag inte, det finns ju fler kandidater. Jag har väl en känsla av att det finns en liten grupp som gärna vill flytta fram sina positioner, men jag har inte forskat närmre i det.  Jag konstarerar bara att det finns fler kandidater, ok säger jag, tack då drar jag mig tillbaka.

Vilka är det som vill flytta fram sina positioner?

– Ja, det får du väl höra med dem, jag vet inte. Jag forskar inte i det, är inte intresserad av det utan konstaterar bara att för min del att jag inte är intresserad av sådant, har aldrig varit i mitt liv, därför drar jag mig nu tillbaka.

Kommer du att sitta i kommunfullmäktige?

– Nej, jag avgår med omedelbar verkan, säger Ulf Adelsohn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".