27-årig man allvarligt skadad efter fotbollsbråk

Ett stort bråk utbröt igår kväll i samband med fotbollsmatchen mellan AIK och IFK Göteborg. Vid bråket fick en 27-årig stockholmare allvarliga skallskador och han vårdas nu på Karolinska Sjukhuset.
Det var ett 50-tal supportrar, från AIK och IFK Göteborg som igår drabbade samman vid Högalidsparken på Södermalm. Beväpnade med tillhyggen jagade de varandra utmed gatorna. Vid bråket skadades en 27-årig Göteborgssupporter bosatt i Stockholm. Han blev slagen och sparkad i huvudet. Han har opererats under natten och läkare på Karolinska Sjukhuset betecknar hans tillstånd nu på morgonen som mycket allvarligt. Enligt Jens Mårtensson, stationsbefäl på Södermalmspolisen så verkar det som slagsmålet var planerat i förväg. - Allting tyder på det. Att så många skulle träffas slumpmässigt så kort innan matchen verkar ganska otroligt, säger han till Radio Stockholm. Enligt vittnesuppgifter till polisen så var det tumultartat vid Högalidsparken igår kväll. - Det var en rejäl sammandrabbning tydligen. Men vi har bara fått in uppgifter om att det var 27-åringen som skadades, säger Jens Mårtensson, stationsbefäl på Södermalmspolisen. Polisen rubricerar just nu det inträffade som grov misshandel. Men i nuläget finns det inga misstänkta enligt Jens Mårtensson. - Vi har intressanta spår som det kommer jobbas med under dagen, avslutar han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".