Kvinna åtald för barnadråp i Gustavsberg

Den 31-åriga kvinna i Gustavsberg som misstänks ha dödat två av sina barn åtalades i dag vid Nacka tingsrätt för två fall av barnadråp.
Enligt chefsåklagare Eva Finné dödade kvinnan någon gång mellan augusti och oktober 1993 sin nyfödda dotter genom att med ett okänt föremål kväva henne. Kvinnan åtalas också för att under senvintern 1999, förmodligen i februari, på samma sätt ha kvävt ännu ett nyfött barn, en pojke. Båda barnadråpen ägde rum i 31-åringens bostad i Gustavsberg. Kvinnan har erkänt brotten. De döda barnen hittades i maj i år. Först hittades det ena barnet i en skogsdunge nära kvinnans bostad. Ett par veckor senare gjordes en husrannsakan hemma hos kvinnan och i hennes frys låg det andra barnet. 31-åringen har flera andra barn, bland annat en som i tonåren. Hon vårdas för närvarande på den rättspsykiatriska kliniken vid Huddinge sjukhus. Maxstraffet för barnadråp är sex års fängelse. Men om läkare bedömer att kvinnan utförde gärningarna under påverkan av en allvarlig psykisk störning kan hon inte dömas till fängelse, endast till vård.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".