Fingerfärdig bedragare dömd till fängelse

En 29-årig man som varit på bedragarturné i Sverige och bland annat lurat Roslags Sparbank i Norrtälje på pengar, har dömts till ett års fängelse och utvisning.
Den fingerfärdige mannen har gått in på bankkontor med en stor mängd tusenlappar som han önskar växla till femhundringar. När han fått femhundringarna har han ångrat sig och istället velat växla en del av summan till reseccheckar. När bankpersonalen då informerade honom om att han istället fick vända sig till ett växlingsskontor drog han sig ur helt och hållet och lämnade tillbaka femhundringarna och de tusenlappar som han hade från början. Vad bankpersonalen inte hann uppfatta var att den fingerfärdige 29-åringen under samtalets gång smusslade undan ett antal femhundringar. Så när mannen fick sina tusenlappar tillbaka så lämnade han inte tillbaka alla femhundringar till banken. Det här fungerade, åtminstone ett tag. Totalt var mannen inne på omkring 15 banker bland annat i södertäle och i Norrtälje. Enligt Norrtälje tidning var det sju banker som blev lurade på pengar, däribland Roslags sparbank som blev av med 6.500 kronor. Totalt kom mannen över 138.000 kronor genom att snacka med bankpersonalen och samtidigt lite diskret smussla undan femhundringarna. Men till slut åkte han fast och nu har Svea Hovrätt dömt honom till ett års fängelse. Eftersom han inte är svenska medborgare ska han också utvisas. Enligt hovrätten kom 29-åringen till sverige enbart för att lura till sig pengar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".