S dröjer med svar om trängselavgifter

Socialdemokraterna i Stockholm kommer inte att lämna besked om trängselavgifter i Stockholmstrafiken före valet. Det säger partiets oppositionsborgarråd Annika Billström till Radio Stockholm, som svar på dagens öppna brev från vänsterpartiet och folkpartiet.
I brevet har Vänsterpartiet och Folkpartiet gått ihop och krävt ett svar från socialdemokraterna om partiet vill ha så kallade trängselavgifter i stockholmstrafiken eller inte. Vänsterpartiet är för trängselavgifter, folkpartiet är emot. Men båda partierna anser att det är socialdemokraterna det hänger på, den sida de väljer kommer att få majoritet. Därför anser de att partiet måste redovisa för väljarna var man står. - Det finns idag inget konkret förslag om trängselavgifter och det måste finnas en bred majoritet i frågan, säger Annika Billström till Radio Stockholm. Annika Billström tror inte att avgiftsfrågan kommer att bli en valfråga förrän till nästa valrörelse år 2006.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".