Små lokalpartier kan få stor betydelse i Sigtuna

Små lokalpartier kan få stor politisk betydelse i kommunpolitiken. Det är tydligt i Sigtuna kommun, där det nu finns hela 10 partier representerade i kommunfullmäktige, varav tre lokala.
I Sigtuna sitter lokalpartierna Samling för Sigtuna, Generationspartiet och Aktion för Sigtuna kommun sida vid sida med bland andra moderater och socialdemokrater i kommunfullmäktige. Bortsett från Mora kommun är Sigtuna ensamt i landet om att ha så många partier representerade. Gunnar Fahlgren är ordförande för Sigtunapartiet samling för Sigtuna som bildades 1971. Sedan dess har nya partier kommit till undan för undan. Under tiden som partierna blivit fler har mittenpartierna krympt. Socialdemokratiske oppositionsrådet Anders Johansson är inte glad över utvecklingen. I den sittande borgerliga koalitionen samsas sex partier och det är inte bra, anser han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".