1 av 2
Finlandssvenska skolpojkar - Sturm und drang - spelar heavy metal och just nu är på turné ute i Europa.
2 av 2
Håkan Sandvik kan predika även på arabiska.

På finlandssvenska söndagen den 4 november Repris måndagen den 5 november

Prästen i Rinkeby

Håkan Sandvik från Nykarleby är präst i Rinkeby och det trivs han med. Rinkeby påminner nämligen mycket om Mellanöstern - den del av världen där Håkan känner sig mest hemma. Han är prästen som, om det behövs, predikar på arabiska och på finska. I Stockholms kranskommuner har 30% av gudstjänstbesökarna arabiska som modersmål.

Håkan talar i dagens  ”På finlandssvenska”  om Allhelgona, men också om det han tycker sig ha fått från de olika kristna kyrkorna i Mellanöstern:  ritualerna, symbolerna, meditationen.

Sturm und drang i Vasa

Finlandssvenska skolpojkar som spelar heavy metal och just nu är på turné ute i Europa som uppvärmningsband till Apocalyptica låter minst sagt häftigt! Men det är precis vad bandet Sturm und drang just nu sysslar med. Vi ska höra hur pojkarna ser på sitt genombrott i rock-världen och få ett smakprov från deras skiva Learning to Rock.

Journalismimme perustana on uskottavuus ja puolueettomuus. Sveriges Radio on riippumaton poliittisista, uskonnollisista, taloudellisista, julkisista ja yksityisistä intresseistä.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".