På finlandssvenska den 26 april I studion Maynie Rantala


Skansen öppnar sig till alla finlandsvänner 3-10 maj

Invigningen av Märkesårsveckan på Skansen äger rum den tredje maj och fram till den tionde maj kommer hundratals finlandssvenskar, sverigefinnar, tornedalingar och ålänningar att presentera sitt kulturella, vetenskapliga och gastronomiska kunnande för den stora allmänheten.

Kom med och medverka som åskådare och besökare.
Varför inte vara med i den finlandssvenska paraden genom Stockholm. Besök gärna Skansens hemsida ”skansen.se” och välj det evenemang som du vill; teater, krigsopera, Gubbrockarna, Närpesflickorna eller soldater från Oravais.

Tjernobyl 23 år efter olyckan

Över 3500 människor jobbar fortvarande i det havererade kärnkraftverket för att göra anläggningen säker. Om två år räknar man med att gjuta in reaktorerna i ett 11 meter tjockt betonghölje. Först på 2050-talet är hela området sanerat. Dygnen efter olyckan spred sig ett radioaktivt moln även över delar av Sverige och mellersta Finland. På trakterna runt Gävle var radioaktivt regn ett faktum och fortfarande mäter man förhöjda värden i naturen, fiskar, bär och vilt.

Journalismimme perustana on uskottavuus ja puolueettomuus. Sveriges Radio on riippumaton poliittisista, uskonnollisista, taloudellisista, julkisista ja yksityisistä intresseistä.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".