Inget fel på Flumerides säkerhet

Olyckan i Flumeride på Liseberg, där en kvinna hamnade i vattnet och fick flera stockar i huvudet, var just en olycka. Det har såväl polisen som Liseberg kommit fram till och idag lades polisens förundersökning ned.

Orsaken till att olyckan blev så allvarlig var att en broms inte fälldes upp som den skulle. Men såväl polisen som Liseberg har kommit fram till att säkerhetssystemet fungerat och inga fel kunnat upptäckas.

Det var i den sista backen som kvinnan hamnade i panik och försökte ta sig ur attraktionen. Detta har enligt utredningen gjort att stocken kilade sig fast och att nödbromsen därför inte fälldes upp till max.

Stocken kom loss efter ett tag och kvinnan hamnade i vattenbanan och föll ner för den sista backen. Men bromsarna var fortfarande bara halvägs uppfällda och kunde inte hindra två efterföljande stockarna som träffade kvinnan.

Hennes tillstånd var till en början livshotande men hon tillfrisknar nu i snabb takt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista