SGS jobbar mot klockan

SGS studentbostäder kan gå miste om upp till 40 miljoner kronor till byggena av nya studentbostäder i vattentornet på Guldheden och i Lindholmsallén på Hisingen.

Just nu jobbar man för högtryck för att hinna få igång bygget på Hisingen, och ombyggnaden av Guldhedens vattentorn innan årsskiftet.

Till nyår försvinner investeringsbidragen och räntebidragen för hyreslägenheter och därför jobbar man nu intensivt för att hinna börja bygga innan årsskiftet.

Annars kan hyrorna på de nybyggda lägenheterna höjas med 10% mot vad man räknat med.

Just nu jobbar man för högtryck för att hinna få igång bygget på Hisingen, och ombyggnaden av Guldhedens vattentorn innan årsskiftet. Och det räcker inte med att spaden är i jorden, utan man måste ha börjat gjuta bottenplattan för att bygget ska räknas som påbörjat.

Mats Odersjö berättar att de handgripligen har åkt runt till myndigheter med olika intyg och papper som behöver skrivas på för att man ska kunna börja arbeta, för att se till att det blir klart i tid.

Just nu är behovet av studentbostäder inte så stort, men innan 2010 behöver 500 till byggas, något som han är tveksam till om de klarar av med de nya förutsättningarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".