Sjukhusledning tillbakavisar anställdas kritik

Det är kris på Östra sjuhusets akut och personal slutar i protest.

I somras tvingades personalen fylla hål i schemat som sjukhusledningen själv orsakat och många saknar helt dialog med ledningen, enligt kritikerna.

Men ledningen på Östra sjukhuset känner inte igen bilden av att flera slutat i protest.

- Till att börja med känner jag inte ens igen bilden att ett flertal har slutat i protest eller att folk överväger det, säger Börje Lindqvist, områdeschef på Östra sjukhuset.

Men en anställd på akuten som vill vara anonym har berättat för Västekot:

- Det enda som vi diskuterar, det är det här med kommunikationer med sjukhusledningen. Var är våran chef, vem är chef, vad händer? Vi gör ett bra jobb fortfarande, patienterna får den vård de ska ha men det är alltså uppgivet. Många erfarna sjuksköterskor och undersköterskor tittar på andra arbeten. Många har sagt upp sig och många mer kommer att göra det och då är frågan, vad händer med Östras akutmottagning då?, säger den anställde till Västekot.

Personalen känner sig nog sliten efter en tuff sommar med dåligt med personal förklarar områdeschef Börje Lindqvist. Kritiken hänger också samman med att personalens önskeschema ska bort tror han.

Enligt gamla schemat har man i vissa fall kunnat tjäna lite mer pengar men nu försvinner dom möjligheterna.

- Jag kan förstå att personalen är ansträngd utifrån att man haft en tung arbetsbelastning. Men den planerade förändringen utav verksamhetens innehåll och planerade förändringar av arbetstidsupplägget och scheman, det är en naturlig del och alldeles nödvändig utifrån vår kommande arbetstidslagstiftning, säger Börje Lindqvist. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista