Tolv till sjukhus vid brand i Surte

Tolv personer fick föras till sjukhus sedan en tvåvåningsvilla på Göteborgsvägen i Surte börjat brinna på söndagskvällen.

Fyra av de skadade var barn och två brandmän. På måndagens morgon hade alla förutom två vuxna med lindriga skador fått lämna sjukhusen.

-De som bodde i huset stod ute när vi kom fram till platsen, berättar räddningsledaren Joakim Hermansson för TT.

Det brann då i minst två av lägenheterna i huset och andra delar av villan fick rökskador.

-De som togs till sjukhus hade rökskador eller var chockade av vad som hänt, berättar Hermansson. En av brandmännen fick också en lindrig brandskada medan en annan vrickade foten när elden plötsligt flammade upp igen och han snabbt fick sätta sig i säkerhet.

Branden bekämpades av 25 brandmän och det fanns flera ambulanser på plats.

Två män och en kvinna i 40-55 årsåldern togs till Östra sjukhuset där pressjouren på kvällen rapporterade att deras tillstånd var stabilt. Samma gällde fyra barn som togs till barnsjukhuset på Östra. Det var två småflickor samt två pojkar runt tioårsåldern. Fem personer med lindriga skador togs till Kungälvs sjukhus.

Vad som orsakat branden i Surte är inte känt. Brandplatsen har spärrats av och teknisk undersökning kommer att utföras under måndagen.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista