Göteborgs byggnadsnämnd passade på Gamla Ullevi

Det blev inget klartecken för rivningen av Gamla Ullevi idag. I Göteborgs byggnadsnämnd saknades så många av de ordinarie politikerna att nämnden beslut att skjuta på frågan i fjorton dagar.

Det hör inte till vanligheterna att manfallet är så stort att ärenden måste bordläggas. Det finns ju ett, i vanliga fall, fungerande ersättarsystem i de politiska nämnderna. Men detta fungerade uppenbarligen inte i Byggnadsnämnden, denna skollovsvecka.

När det gäller rivningen av Gamla Ullevi så kan den nu tidigast ske tidigast i början av december. Vilket kanske inte betyder så mycket i det långa loppet.

Däremot så har bygget av den nya fotbollsarenan på Gamla Ullevitomten djupt splittrad byggnadsnämnden, och det   handlar om parkeringsfrågan.

Socialdemokraterna samt v och mp vill inte att kommunala byggaren HIGAB ska stå för investeringskostnaderna, på drygt 100 miljoner kronor, för en parkeringsanläggning under den nya arenan. Men dom borgeliga är av den bestämda uppfattningen att ett underjordiskt garage måste byggas, för att trygga centrala parkeringsutrymmen.

Den icke fulltaliga byggnadsnämnden kunde ändå ena sig om att låta Södra Älvstrandens framtida utformning börja rulla på, genom att utlysa sk Samråd kring Södra älvstranden. Men här är det ännu en bra bit kvar att gå, innan några beslut fattas om hur nya Södra Älvstranden ska se ut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista