Ingen sökning efter Himalayasvenskarna

Det råder dåligt väder i det område i Himalaya där de västsvenska bergsklättrarna försvunnit. 

Detta innebär att någon räddningshelikopter inte klarar att gå upp idag för att söka efter dom saknade som befaras ha omkommit i en lavin.

Å det var natten till igår som dom båda saknade svenskarna låg och sov på det över 6 000 meter höga berget Ama Dablam i Nepal när lavinen gick in över lägret.

Det var natten till igår som dom båda saknade västsvenskarna låg och sov på det över 6 000 meter höga berget Ama Dablam i Nepal när lavinen gick in över lägret. 

Det har också varit problem att finansiera eftersökningarna av de försvunna eftersom nepalsiska myndighter inte betalar räddningsarbetet. Medlemmarna i expeditionen har inte försäkrningar som täcker den här sortens räddningsaktion.

Men flera försäkringsbolag, däribland SOS Folksam har bestämt sig för att ändå gå in med pengar. Även expeditionens sponsorer bidrar med pengar till räddningsarbetet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".