Planerna för lyxhotell på Drottninggatan fortsätter

Politikerna i Göteborgs byggnadsnämnd är inte nöjda med konventionella fotografier och skisser över det kommande hotellbygget vid Centralposthuset på Drottningtorget.

Istället vill man ha dataanimeringar över området. Detta för att bättre kunna ta ställning till dom olika förslag som finns för hotellbygget i och runt gamla Centralposten. Det blir allt vanligare att stadsplaneringen flyttar in i dataspelens grafikvärld där man kan flyga eller gå omkring i framtida bostadsområden eller runt enskilda hus och kvarter. Flera av dessa tredimensionella program har tagits fram av Chalmers. När det gäller centralposthuset så vill nuvarande ägaren Home Properties bygga ett 5 stjärnigt hotell med upp till 550 rum, stor konferensanläggning, ett flertal restauranter, barer, butiker och motionsanläggning. Allt detta får nu inte plats i gamla posthuset utan ett 10 till 16 våningar högt annex på baksidan av posthuset finns med i de nu aktuella 4 planförslagen. Och det är här som politikerna vill ta dataanimeringarna till hjälp. Hur kommer detta stora och ganska höga hus att inverka på den gamla stadsbilden, kommer det nu så pampiga klassisitiska posthuset att överflyglas av det höga annexet, och hur kommer klingliggande gator att påverkas av ett nytt och högt landmärke. Kanske har stadsbyggandspolitikerna fått svar på dessa frågor om någon månad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".