Utebliven VM-ansökan beror på (s) - enligt moderat riksdagsledamot

Moderata riksdagsledamoten Cecilia Magnusson anser att det är den gamla socialdemokratiska regeringens fel att staten inte stödjer en ansökan om VM i friidrott 2011.

Utan en statlig garanti kan Svenska Friidrottsförbundet inte skicka in någon ansökan.

Att skjuta till 200 miljoner kronor utan att ha ett underlag för beslutet går inte.

- Man måste ha de formella underlagen på plats för att kunna ta så här stora beslut som rör hundratals miljoner kronor som skattebetalarna ska gå in och försäkra i ett sånt här arrangemang, säger Cecilia Magnusson, moderat riksdagsledamot från Göteborg.

Socialdemokratiske kommunalrådet i Göteborg Göran Johansson är mycket besviken på den nya regeringen. Det är också partikollegan i riksdagen, Siv Wittgren-Ahl från Göteborg.

Hon tycker det är konstigt att kulturminister Lena Adelsohn-Liljeroth och regeringen gått ifrån det som står i regeringsförklaringen om att Sverige ska verka aktivt för att få fler internationella idrottsevenemang och kräver svar i riksdagen.

Men Cecilia Magnusson lägger skulden för den uteblivna VM-ansökan på socialdemokraterna.

- Eftersom den förra regeringen inte hade utarbetat former för statliga garantier i sådana här sammanhang så måste vi avvakta det beslutsunderlag som håller på att tas fram och som ska presenteras under våren. Sen får vi ge oss ut på banan igen och försöka få stora arrangemang, sport och kulturarrangemang till Sverige, säger Cecilia Magnusson till Västekot.