Språkstudio hjälper Munkebäckselever

Munkebäcksgymnasiet är det första gymnasiet i Göteborgsregionen som fått en språkstudio. Där kan man få hjälp att uttala ord med hjälp av en dator när man lär sig ett nytt språk. Liza Lindberg är en av eleverna på skolan och är positiv till studion och menar att den är till hjälp, inte minst för dom blyga eleverna.

Språkstudion fungerar så att eleven sitter i en bås med sin dator och med sina egna uppgifter. Uppgifterna blir på så sätt mer individanpassade och lärare kan från sin plats följa det varje enskild elev gör. Syftet med språkstudion är i första hand att eleven ska bli säker på sitt uttal. Det finns möjlighet att via hörlurar ha kommunikation med läraren eller med sina klasskompisar via telefon för talövningar. Herbert Gaisler är språklärare och menar att eleverna kan slappna av när de lär sig uttalet. Men det är inte bara eleverna som har nytta av den nya studion utan den har också underlättat det för lärarna som kan vara mer fria att gå runt och hjälpa eleverna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".