1 av 2
Som en följd av måndagens regnande har Göteborgsvägen i Mölndal fått stängas av för all bil och spårvagnstrafik. Mölndalsån står nästan två meter över sitt normalvattenstånd. Foto Björn Larsson Rosvall
2 av 2
Foto Björn Larsson Rosvall

Vattenmassor skapar problem

Vattenmassorna efter det intensiva regnet idag har orsakat många översvämningar och stora skador.  Bland annat orsakade ett jordskred på väg 549 mellan Landvetter och Mölnlycke att halva vägen rasade ner i Landvettersjön. Trafiken har letts om till Riksväg 40.

Och SMHI varnar att regnovädret kan innebära fara för allmänheten och stora materiella skador.

Hittils har både bil, spårvagns och tågtrafik drabbats. Tågtrafiken mellan Göteborg-malmö och Göteborg-Borås är fortfarande inställd och kommer tidigast igång fredag morgon. Tills dess är ersättningsbussar insatta.

Polisen var tidigare uppe med helikopter för att skaffa sig en översiktlig bild över, men var för en stund sen tvungna att gå ner på grund av dom starka vindarna.

Men dom rapporterar att stora delar av Mölndalsvägen är helt översvämmad, liksom Söderleden vid Åby och Åby camping. Mölndalsån har också översvämmat Liseberg och även runt IKEA i Kållered är översvämmat. Polisen uppmanar folk att lämna bilen hemma. Flera bilar runt om i stan är instängda på parkeringar och kommer inte ut.

I Partille har Säveån svämmat över och både vägar och gångbanor är avstängda. Inga tåg stannar på Partille station mer idag - resenärer hänvisas istället till kollektivtrafiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".