Stefan Holm i höjdhoppsfinal i EM. Men något VM 2011 eller 2013 blir det inte i Göteborg. Foto: PrB. Bilden är modifierad

Inget friidrotts-VM i Göteborg

Regeringen sätter stopp för ett friidrotts-VM i Sverige 2011 eller 2013. Vid torsdagens regeringssammanträde beslöt man att inte ställa upp med något statligt stöd på 250 miljoner kronor.

Därmed drar Svenska friidrottsförbundet tillbaka sin ansökan.

Trots beslutet säger friidrottsförbundets ordförande Yngve Andersson att han uppskattar de senaste veckornas mycket nära och intensiva dialog med regeringen. Den vittnar om en vilja att försöka sätta sig in i förutsättningarna för att dra den här typen av stora internationella evenemang till Sverige, anser han:

”Jag kan konstatera att vi dessvärre hade otur med ”timingen” eftersom det pågår en utredning som skall klarlägga en policy för regeringens agerande i sådana här frågor. Utredningen blir inte klar förrän i vår”, säger Yngve Andersson i ett pressmeddelande.

Samtidigt uttrycker Andersson en stor besvikelse över att regeringen inte kunnat påskynda ärendet ytterligare.

”En investering i ett friidrotts-VM skulle ge mångfalt tillbaka till staten i form av skatteintäkter. Jag är övertygad om att utredningen kommer att nå den slutsatsen. Tyvärr något för sent för att vi ska kunna gå vidare med vår VM-ansökan”, säger friidrottsordföranden.

Läs också vad som sagts tidigare om försöken att få friidrotts-VM till Göteborg:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".