48-åring medger skott i nödvärn

Den man som misstänks för att i tisdags ha mördat en 21-årig kvinna i en lägenhet i Lövgärdet häktads idag av Göteborgs tingsrätt.

48-åringen häktades på sannolika skäl misstänkt för mord och grovt vapenbrott.

48-åringen medger att han befunnit sig i samma lägenhet som kvinnan och att han avlossat ett skott i nödvärn säger kammaråklagare Göran Hansson till Västekot.

Däremot ska 48-åringen också ha sagt att han inte vet om skottet träffat.

Dömd tidigare
Den misstänkte gärningsmannen är sedan tidigare dömd för allvarlig brottslighet.

Beväpnad med ett avsågat hagelgevär sökte 48-åringen förra året upp en man i Malmö som han trodde våldtagit en släkting till honom. Till sin hjälp hade 48-åringen två andra personer och de tvingade in den misstänkte förövaren i en bil.

I själva verket hade dock trion tagit fel på person. När bilen stannade vid ett rödljus lyckades den tillfångatagne mannen fly och larma polisen som kunde gripa trion.

48-åringen dömdes till två år och sex månaders fängelse för bland annat olaga frihetsberövande och grovt vapenbrott. En dom som hovrätten faställde så sent som maj i år.

Även de övriga två i sällskapet dömdes till fängelsestraff.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".