Ingvar Oldsberg, årets göteborgare 2006. Foto: Per Wissing

Ingvar Oldsberg, årets göteborgare

Årets Göteborgare heter Ingvar Oldsberg.

Titeln delas ut av Sveriges Radio Göteborg tillsammans med Göteborgs-Tidningen och Göteborg & Co.

Ingvar Oldsberg är enligt juryns motivering en av landets främsta personligheter som med stor proffsighet ger sig in i rollen som underhållare, reporter, intervjuare och kommentator, alltid med en god portion humor.

Steget från sportens kommentatorshytt till TV-underhållningen tog Ingvar Oldsberg i början på 80-talet med programmet Oss skojare emellan, och sen kom Bell och Bom, Avenyn upp och ner och Oldsberg - för närvarande.

Den verkliga långköraren heter På spåret och serien startade  redan 1987.

På onsdag sänder Sveriges Radio Göteborg direkt från Nordstan då årets göteborgare kröns. Sändningen startar klockan 12.10.

Juryns motivering:


Ingvar Oldsberg är en av Sveriges främsta personligheter som med stor proffsighet ger sig in i rollen som underhållare, reporter, intervjuare och kommentator. Alltid med en god portion underfundig humor.

På ett oefterhärmligt sätt sprider han kunskap och glädje vilket gjort varje framträdande till en succe inte minst under EM i friidrott.

Årets göteborgare 2006 är Ingvar Oldsberg som i decennier har hållit sig på spåret och det är ingen tvekan om att hjärtat och centralstationen finns i väster.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".