För enkelt att marknadsföra sex

Det är för enkelt för en hallick att marknadsföra tjejer.

Det tycker polisen i Göteborg som ingår i samverkansplanen mot människohandeln i Västra Götaland.

Polisen upplever att traffickingen med utländska flickor som tvingas sälja sexuella tjänster har minskat. Åtminstone på offentliga arenor som klubbar, hotell och gator.

Men det finns fler arenor såsom internet.

- Det är alldeles för enkelt för en hallick att marknadsföra sina varor på internet.  Det kan inte vara rimligt. Ska vi försöka bekämpa människohandeln och koppleri i Sverige så måste vi också försöka förstöra de olika sätt de marknadsför sina fickor, säger Tomas Ekman i Göteborgspolisens traffickinggrupp.

Det är helt lagligt att lägga ut flickor på nätet. Ta nakenbilder, skriva lockande texter och sen vänta på sexköpare. Det trots att sexköp är förbjudet i Sverige.

Organisationen Ecpat som jobbar mot barnpornografi på nätet blockerar pedofilsidor. Något liknande vill också polisen kunna göra.

- Vi har haft ärenden i Göteborg kopplat till internet där flickor är sålda 10-15 gånger varje dag, säger Tomas Ekman, polis i Göteborg.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".