Medlemmar i Original Gangsters åtalas för mordbrand

Två män med anknytning till det kriminella gänget Original Gangsters åtalades idag misstänkta för en mordbrand på ett kafé på Vasagatan i Göteborg.

Tvisten mellan kaféägarna och det kriminella gänget har pågått under en längre tid. Bland annat har lokalen beskjutits, och en av de tidigare ägarna har misshandlats inför gästerna.

Den förre ägaren, som sålde rörelsen i oktober, uppger att han har utsatts för utpressning och krävts på 200 000 kronor.

Förutom de två åtalade männen, en 27-åring och en 31-åring så är även Original Gangsters ledare misstänkt för inblandning i brandattentat mot kaféet. Han satt häktad men släpptes fri av tingsrätten. Hovrätten rev sen upp tingsrättens beslut men då var ledaren redan försvunnen.

Åklagare Thomas Ahlstrand tror att de nu två åtalade har handlat på uppdrag av andra personer. 

Den molotovcocktail som kastades in i kafeét orsakade endast små skador. Men det är den till synes organiserade brottsligheten som åklagaren ser som mycket allvarlig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".