Ingen gripen efter skottlossning

Det är fortfarande oklart vem som avlossade minst fem skott mot en pizzeria på Såggatan i Majorna i morse. Under dagen har en teknisk undersökning gjorts, polisen har pratat med eventuella vittnen och även försökt lista ut eventuella motiv.

Det är andra gången på ett halvår som pizzerian beskjutits. Vad man har hittat och kommit fram till håller polisen tyst om men en teori är det finns samband med den tidigare skjutningen.
- Det är en av huvudteserna, säger PO Johansson, chef på länskriminalens spaningsrotel, men vi låser oss inte vid ett scenario.
Den beskjutna pizzerian drivs av släktingar till en av ledarna för det kriminella gänget original Gangsters. De är inte misstänkta för något brott utan målsägare i fallet, men PO Johansson medger att släktskapet kan vara ett motiv till skottlossningarna.
- Visst kan det vara det, säger han, det vore ju ganska så logiskt om det vore så. 
Att det skulle vara starten på ett uppblossande gängkrig i Göteborg är inget som polisen tror.
- Vi är alltid försiktiga med uttrycket gängkrig, det får oftast för stora proportioner, säger PO Johansson. Oftast är det personliga konflikter mellan individer och jag ser det inte som en start på något gängkrig.