Stora arbetsmiljöundersökning för studenter

Arbetsmiljön för studenter ska nu synas i den största arbetsmiljöundesökning bland studenter som någonsin gjorts i Sverige. I veckan skickar Göteborgs universitetet ut en enkät till ungefär en tredjedel av studenterna med frågor om hur de upplever både den fysiska och den psykiska studiemiljön.

Bakom studien står bland annat ”Göteborgs universitets studentkårer”.

Snart kommer 10 000 studenter att få en enkät skickad till sig som handlar om arbetsmiljön på universitetet. Enkäten innehåller ett 60-tal frågor som kretsar kring allt från tillgången på undervisningslokaler och utrstningen till hur samarbetsklimat är och om lärarna är tillmötesgående.

För ett tag sedan fick personalen på universitetet svara på liknande frågor och tanken att är nu att enkätsvaten från studenterna ska jämföras med personalens. På så sätt ska man spåra om det finns några problem ute på institutionerna, vilket Moa Neauman tror att det gör:

I sommar väntas resultaten vara analyserade och då får man se vad man ska göra...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista