Ortopediköer skapar marknad för privat vård

Mölndals sjukhus har personalbrist och många patienter väntar i mer än tre månader på vård. Och det har fått privata vårdföretag att se en marknad. En ortopedimottagning startar nu i Annedal och samma företag bygger även ut i Högsbo

Global Health Partner som är huvudägare i GMC, Gothenburg Medical Center, samarbetar med IFK-kliniken.

Två operationssalar och mottagning i Högsbo och en ny mottagning i Annedal med två operationssalar och öppenvårdsmottagning, ska stå klara i början av december i år.

VD för Global Health Partner, Per Båtelson hoppas på ett vårdavtal med regionen. Men Kerstin Brunnström, som är ny ordförande i sahlgrenska universitetssjukhusets styrelse, är tveksam till privat ortopedi som lösning på problemen. Hon är rädd för personalflykt och vill i första hand få ortopedin på Mölndals sjukhus att fungera.

Per Båtelson säger att man i nuläget har personal så det räcker och inte konkurrerar med offentlig sjukvård utan istället är ett komplement.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista