Snöfallet ger trafikproblem

Snöfallet ställer fortfarande till oreda i trafiken, just nu har spårvägen en hel del problem med vagnar som inte kan ta sej upp för backarna. Bilköerna var också osedvanligt långa i morgonrusningen, men få olyckor är inrapporterade, mest rör det sej om plåtskador.

Bilisterna har i stort sett skött sej bra, enligt Räddningstjänsten i Göteborg, på grund av extrema köer och snö på vägarna kör folk lungt och om de kör av vägen eller krockar blir det mest plåtskador. Två allvarligare avåkningar har inträffat under morronen, en bil voltade på Storåsvägen men föraren kalrade sej med lindriga skador.

Vägverket har haft alla tillgängliga plogbilar ute, men på grund av köer har det inte gått att snöröja precis överallt. Dessutom händer det att deras bilar går sönder, precis som vid alla större snöfall och då fungerar kanske inte salt eller sandaggregat som de ska.

Taxiföretagen har haft mycket att göra under morronen,  de var i stort sett nerringda under morronen.

Kollektivtrafiken har haft stora problem med spårvagnar som inte kommer upp, vilket gör att alla andra vagnar ställer sej på rad efter, bland annat på Redbergsvägen och Sandarna. En vagn spårade ur vid Älvsborgsplan och vagnar stod stilla på lijen ut mot Salthiólmen i några timmar i morse. Vissa hållplatser är indragna eftersom vagnarna inte kommer vidare om de stannar inför en brant backe. Spårvägen ber resenärerna att räkna med förseningar idag.

Lugnast har det varit till havs. Sjörräddningen berättar att inga incidenter har inträffat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista