Upprop mot åldersdiskriminering

Arbetslösa över 50 år känner sig diskriminerade på arbetsmarknaden. Nu startas ett upprop för att belysa deras situation.

- I dagsläget tror jag vi är ett hundratal människor som reagerat och jag har oerhört starka krafter som tänker följa mig, säger Annelie Wallman från Göteborg ligger bakom uppropet.

Målsättningen med upproret är att få ett samtal med arbetsmarknadsministern och även att bilda en organisation mot åldersdiskriminering.

Det var efter en artikel i GP om hur äldre behandlas på arbetsmarknaden som Annelie Wallman fick idén till uppropet. Mängder av människor hörde av sig till henne och berättade om hur de känt sig diskriminerade. Framförallt riktar många kritik mot arbetsförmedlingen. Det är en av frågorna som hon vill få fram.

- Vi vill att man förändrar arbetsförmedlingen så att de blir ett starkare organ. Idag är de mer eller mindre utslagna av bemanningsföretagen, säger Annelie Wallman.

Annelie Wallman vill även att åldern inte ska få skrivas i den meritförteckning som skickas till arbetsgivarna för att på så sätt få bukt med åldersdiskrimineringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista