Kollektivavtal på salladsbaren Wild ’n Fresh

Hotell- och restaurangfackets långa kamp mot salladsbaren Wild n’ fresh verkar nu ha nått sitt slut. De nya ägarna, Stefan och Margareta Mattsson har valt att teckna avtal med arbetsgivarorganisationen Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare. 

-Det kändes rätt för oss, säger nya ägaren Margareta Mattson.

 Den nästan fyra veckor långa blockaden började på grund av att hotell och restaurangfacket ville få den förra ägaren Sofia Appelgren att teckna kollektivavtal för sina anställda. Hon vägrade, eftersom hon ansåg att hennes anställda hade minst lika bra villkor som i avtalet. När Sofia Appelgren sålde salladsbaren till Stefan och Margareta Mattsson var blockaden över, och idag tecknade de alltså avtal med arbetsgivarorganisationen Sveriges hotell och restaurangföretagare.

Stefan Matsson tycker att hela historien är olycklig.

-Nånstasns gick det snett mellan gamla ägaren och facket, för mej handlar det om att kunna jobba i lugn och ro. För våran del känns det som om saken nu är avslutad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista