Kidnappad man hittades skadad

En man i 60-årsåldern rövades imorse bort från sitt hem på Hisingen. Några timmar senare hittades mannen skadad och fördes med ambulans till sjukhus.

Polisen är mycket förtegen om händelsen men rubricerar det som grovt rån och människorov.

Det var när mannen, som är egenföretagare, inte dök upp på sin arbetsplats i morse som polisen larmades. När polisen sedan kom till hans bostad fanns det sådana spår att man misstänkte att mannen rövats bort.

Vad för slags spår det handlar om vill inte polisen inte gå in på. Inte heller hur det kom sig att mannen strax efter lunchtid hittades sittandes i sin bil i Vättlefjällsområdet, mellan Lövgärdet och Rannebergen.

Det polisen bekräftar är att mannen attackerades av en eller flera gärningsmän när han lämnade sin bostad och att förövarna tvingade med sig mannen och hans bil.

Hur pass allvarliga skador mannen fått är okänt men han vårdas på tisdagseftermiddagen på sjukhus.

Polisen genomför tekniska undersökningar vid mannens bostad och även vid den plats där han hittades. Även förhör med vittnen sker.

Några misstänkta är ännu inte gripna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista