Angered stor resurs för framtiden

Angered är regionens stora resurs. Åtminstone när det gäller närings- och företagsverksamheten

Det menar BusinessReginon Göteborg som sedan jul drivit projektet Tillväxt Angered som fått EU-bidrag på över 600 000 kronor och som syftar till att öka företagssamheten men också turismen i området.

Kasa Vedinär är projektledare och en del i projektet som Kasa Vedin håller på med just nu, är en affärsidétävling. Folk som bor i Angered har fått skicka in företagsförslag och under åreta har 60 olikai ideer kommit in. De bästa belönas med en summa pengar och en utbildning i hur man startar eget. På så sett hoppas man alltså hitta nya spännande entrepenörer som kan starta upp nya verksamheter i Angered.

Och Business Region Göteborg är inte ensam om att tro på Angered som ett viktigt framtida företagsområde.

Jan Jörnmark är docent i ekonomisk historia på Handels. Han har studerat just hur Angered förändrats ekonomiskt de senaste tio åren.

Hans studier visar att antalet hög- och medelinkomsttagare fördubblats på fyra år i Angered, och att den arbetsföra befolkningen har ökat med 14 % mellan 1998 och 2003, vilket kan jämföras med Göteborgs ökning på 8%.

Det är alltså här den framtida marknaden finns, liksom de potentiella arbetstagarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista