Lugnare på Högsboskolan

Trots att det blivit lugnare på Högsboskolan efter flera fall av misshandel - som fick stor uppmärksamhet för två månader sen - så är Lärarförbundets huvudsskyddsombud är inte helt nöjd med situationen. I dag träffas de olika fackförbundens huvudskyddsombud för att diskutera om skolledningens åtgärder mot hot och våld på skolan är tillräckliga.

-Inga bränder och inte heller några fler incidenter eller några nya polisanmälningar - betonar rektorn Jan Carlsson som beskriver att läget blivit mycket lugnare. Bråken mellan eleverna är numera mer av nojskaraktär.

- Bråken är kvar men de är mindre, säger två elever, Natalie Hult och Malin Lundgren. Och inga bränder heller. Nu har det gått en tid utan stora händelser.

-Ett orosmoment är att lärare funderar på att sluta, säger rektor Jan Carlsson bekymrat och han säger också att det finns en för stor andel vikarier. Men arbetet går vidare för att få en bra skola och exempelvis så är det bara 21 elever per klass i högstadiet till hösten, enligt rektorn.

Det var Lärarförbundets huvudskyddsombud Christer Wrangsten som slog larm i Radio Göteborg om det hot och våld som förekom på skolan.

-Läget har blivit bättre, men det är ännu inte helt bra - då arbetsgivaren inte genomfört alla åtgärder som dom tidigare lovade. Bland annat skulle det anställas fler lärare, säger Christer Wrangsten. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista