Hyresgästföreningen om Forellen: "Stötande att säga upp äldre människor"

Det är inte på något sätt klart att hyresgästerna i Partillebos Forellen tvingas flytta. Det säger Hyresgästföreningens jurist som en kommentar till att Västekot i morse berättade att de äldre på ett våningsplan i seniorboendet måste flytta för att ge plats åt ett korttidsboende för äldre.

- Rent lagligt är det inte förbjudet men det är ju stötande från kommunens sida att agera så här mot äldre människor i Partille att säga upp dem när de äntligen fått hyra en bra lägenhet, säger Hyresgästföreningens jurist Lennart Sjöstedt till Västekot.

Hyresgästerna har ett starkt besittningsskydd och det troliga är att frågan avgörs i hyresnämnden.

- Den här rätten kan brytas men då ska det prövas av hyresnämnden. Det är inte så att kommunen ensidigt kan bestämma att hyresgästen ska flytta. Det här måste rättsligt prövas.

Hyresgästeföreningen kommer att företräda sina medlemmar i och Lennart Sjöstedt tror att hyresgästerna har goda möjligheter att bo kvar.

- Här är det fråga om människor som är gamla, som har flyttat in i de här bostäderna för att tryggt och lugnt kunna bo och då ska inte hyresvärden kunna köra ut dem från sina bostäder. Vi bedömer att hyresgästerna har goda chanser att kunna sitta kvar, säger Hyresgästföreningens jurist Lennart Sjöstedt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista