Flera bränder i natt

Flera olika bränder har iträffat under kvällen och natten. En förskola och några husvagnar har brunnit. Dessutom har någon försökt sätta eld på polisstationen i Kungälv.

En förskola på Kanelgatan i Gårdsten började brinna sent igår kväll och fyra brandstationer var med och släckte. Brandmännen fick såga in sej igenom taket för att kunna släcka branden som utvecklade mycket rök. En tredjedel av dagisbyggnaden blev förstörd i branden som startade på utsidan av huset. Inga personer skadades och branden är nu släckt.

Stax efter midnatt brann tre husvagnar och en personbil på en parkeringsplats i Rannebergen, i nordöstra Göteborg. Enligt polisen sågs ungdomar på platsen strax innan det började brinna.

Polisstationen i Kungälv utsattes för ett brandattentat sent i går kväll. Någon hade hällt ut diesel framför huset. En patrull upptäckte det och släckte snabbt med skum. Men det fanns också bensin hälld längs med husväggen, så att det brann i en dörrkarm, berättar larmoperatör Jan Billqvist på polisen i Västra Götaland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".