bandidos hårdbevakas

Polisen hårdbevakade Bandidos-fest

Polisen har hårdbevakat en fest som Mc-klubben Bandidos haft där de firade treårsjubileum i sin lokal i ett industriområde i östra Göteborg. Poliserna kontrollerade nykterhet och fordon. Över 80 personer kontrollerades på festen i går kväll. En person har utlämnats till Danmark.

Sammanlagt sex personer har anhållits för stöld, häleri, brott mot vapenlagen och narkotikabrott.

En av de anhållna har utlämnats till Danmark. Enligt polisens presstalesman, Mona Nordberg, är han efterlyst för ett grövre brott.

Flera bilar fick föreläggande om kontrollbesiktning och ett körkort togs omhand. Även kronofogden var med och tog hand om fyra motorcyklar och en bil för obetalda skulder.

Totalt kontrollerades över åttio personer, där över trettio lämnade blodprov misstänkta för drogbrott. Festen fortsatte under natten med full polisbevakning från både trafikpolisen, kriminalen samt piketpoliser. Även poliser från Danmark och Norge deltog i bevakningen.

Bevakningen är ett led i polisens arbete att stävja gängbrottsligheten. Tidigare under veckan har polisen arbetat med att rulla upp en utpressningshärva med anknytning till Bandidos. Tre personer har häktats i Stockholm misstänkta för utpressning. Polisen har då också slagit till mot Bandidos i Gävle och Ludvika.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista