Mammografi och tandvård i regionens nya budget

Mammografi åt fler kvinnor än i dag och fri barntandvård som utökas till 21 års ålder. Det är delar som finns med i Västra Götalandsregionens budgetförslaget från den styrande majoriteten, som presenteras i går.

Sen ska köerna bort och ett hett mål för de tre partierna vid makten, socialdemokraterna, centern och folkpartiet, är att alla patienter ska erbjudas vård inom de fastställda garantitiderna.

Vad gäller mammografin så ska såna undersökningar beställas så att alla kvinnor mellan 40 och 74 år får mammografi senast år 2009.

Och så gäller det alltså den fria ungdomstandvården som utökas till 21 års ålder . Det görs successivt så att de som fyller 20 nästa år fortsätter med fria tandvården till 21 års ålder.

Det finns många fler åtaganden och löften i majoritetens budget, att när man ringer sjukvårdsrådgivningen så ska minst 90 procent av samtalen besvaras inom tre minuter, ett klart mätbart mål.

Och sen har ju regionen ett ansvar för att väg och järnväg ska bli bättre. Här utlovas att regionen ska fortsätta att förskottera pengar till olika byggen så att de blir av snabbare än annars.