Inga pengar till vissa kulturskolor

Kulturskolorna i Bergsjön, Kortedala och Tuve-Säve får inte vara med och dela på de sex extra bidrags- miljoner som Kulturnämnden beslöt om tidigare i år. De har inte skickat in sina ansökningar i tid.

Göteborgs kommun gör i år en extra satsning på Kulturskolorna som finns i alla dom 21 stadsdelarna i Göteborg.

Ansökningstiden för de 6 extra kulturmiljonerna gick ut 13 april och 18 stadsdelar har ansökt om pengar.

Kulturförvaltningens fördelningsförslag ligger redan klart och har skickats ut inför kulturnämndens sammanträde 24 maj. Enligt förslaget kommer 18 av 21 stadsdelar att få dela på sex miljoner kronor. Tre blir alltså utan eftersom dom missat ansökningstiden på drygt en månad.

Flera stadsdelar har ansökt om pengar för att dom vill öka tillgängligheten för barn med funktionshinder inom drama och bild.

Majorna söker pengar för dansverksamhet särskilt riktade till pojkar och Lärjedalen vill erbjuda musikdramatik med inriktning på unga flickor.

Gunnared tänker sig ett livespel om Angered i framtiden om de får pengar och både Tynnered och Kärra-Rödbo vill jobba med cirkus. Biskopsgården i sin tur planerar att i samarbete med Backa teater, att arrangera en sommarkulturskola.

Kulturskolorna i Bergsjön Kortedala och Tuve- Säve har också planer för sina kulturskolor trots att dom missar ansökningstiden med en dryg månad och dom har också förhoppningen att deras ansökningar skall finnas med när Kulturnämnden fattar sitt beslut den 24 maj.

Men enligt Ann Hatteböl avdelningschef på Kulturförvaltningens avdelning för fri konst och kultur så finns inte deras försenade ansökningar med på dagordningen.