Hyresgäster i Bergsjön kan bli av med fjärrvärmen idag

I dag kan Göteborgs Energi komma att stänga av värmen för hyresgästerna som bor i sex uppgångar på Nebulosagatan 8-18 i Bergsjön.

Den privata fastighetsägaren Nonius AB, har inte betalat räkningarna och är skyldig energibolaget runt en miljon kronor.

Därmed har socialtjänsten i Bergsjön kopplats in och som nu letar alternativt boende de som socialtjänsten har direkt ansvar för, säger Lars Nordlander tillförordnad stadsdelschef i Bergsjön till Radio Göteborg.

Från och med i dag kan alltså värmen stängas av för de som bor på Nebulosagatan 8-18, eftersom fastighetägaren Nonius AB inte har betalat räkningarna till Göteborg Energi.

Hyresgästföreningen kommer att begära att hyresnämnden belutar om tvångsförvaltning, både för den här fastigheten och för den som misskötts på Keplers gata i närheten, men det kan ta tid eftersom man först måste hitta en ny förvaltare som är villig att ta han om fastigheten.

Fram tills dess, vem har då ansvar för att hyresgäster mår bra? Enligt socialtjänstlagen så har kommunen det yttre ansvaret för sina invånare, och ska ge dem det stöd och den hjälp de behöver.