Ingen lösning på budgetkrisen i Linnéstaden

Stadsdelsnämnden i Linnestaden har ett allvarligt ekonomiskt läge med 19 miljoner kronor i underskott. Det har Västekot tidigare berättat.

I går hade en nämnden ett extrainkallat möte och den enda punkten på dagordningen var just ”Förslag till åtgärder för att få budgeten i balans”.

Några beslut blev dock inte fattade igår angående hur Stadsdelen Linnestaden skall få ordning på sin ekonomi. Ärendet bordlades.

Ethel Sjöberg, miljöpartisisk ordförande i SDN Linnestaden anser att förvaltningen under flera år tillbaka år inte har vidtagit hållbara och långsiktiga lösningar för att få ner kostnaderna, vilket nu resulterat i de 19 miljoner i underskott som blivit nämndledamöternas huvudvärk.

Gårdagens möte var ett extra insatt möte eftersom nämnden vid förra mötet den åttonde maj inte var nöjd med de beslutsunderlag förvaltningen presenterade. Förvaltningen fick då baxläxa att till i går beskriva de förslag till åtgärder som skall leda till att 19 miljoner sparas in.

Det har ryktats att biblioteket i Linnestaden skall läggas ner, något som inte längre är aktuellt enligt Ethel Sjöberg. Det har också talats om att drygt 20 lärare skall bort och det här verkar vara ett troligt scenario, säger Ethel Sjöberg.

– Föräldrarna oroar sig för att enskilda lärare som har fått stort förtroende i klasserna blir övertaliga eller måste flytta på sig.

Har de anledning att oroa sig?

– Ja, det tycker jag, säger Ethel Sjöberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".