Omstritt bygge i Fiskebäck

De omdiskuterade planerna på 150 bostäder i Fiskebäcks hamn godkändes idag av Göteborgs kommunstyrelse. Planerna har väckt debatt i Fiskebäck, bland annat när det gäller att hamnens utveckling kan påverkas negativt. Nu var bara miljöpartiet kvar med protester mot bygget.

Ett dussintal hus med totalt 150 lägenheter planeras i Fiskebäcks hamn, med attraktiv havsutsikt, men läget är också utsatt med tanke på bullrande verksamhet i hamnen, som dessutom kan ha utvecklingsplaner.

Mest utsatt blir kanske huset närmast en båtupptagningsplats och miljöpartiet ville inte tillåta huset med hänvisning till FN:s barnkonvention.

Och miljöpartistiska kommunalrådet Kia Andreasson varnar barnfamiljer för slipdammet från giftiga bottenfärger:

Kia Andreasson kallar dagens beslut i kommunstyrelsen för hälsofarligt och är förvånad över att länsstyrelsen inte har reagerat.

Men kommunledningen med socialdemokraten Göran Johansson i spetsen anser att de 150 lägenheterna behövs i bostadsbristens Göteborg. Han säger att om det skulle vara ett hot mot miljön skulle länsstylselsen satt klackarna i backen direkt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".