Jeng över 5.45 i comebacken

Det duggregnade och blåste kallt, men Alhaji Jeng tog ändå 5,45 i sin första stavhoppstävling på över tio månader. -Jag hade siktet inställt på uppemot 5,65. Men det är ändå klart godkänt med tanke på omständigheterna, säger han.

Väderförhållandena kunde varit bättre när Jeng gjorde comeback i GP-tävlingen i Sollentuna. Regnet öste ned och förde med sig kalla vindar. Men när stavhoppet kom i gång på allvar hade skyarna ljusnat och regnet minskat betydligt.

Jeng gick in på 5,25 och var högt över i sitt första tävlingshopp sedan kvalet i Göteborgs-EM förra sommaren. Han tog sedan 5,45 i andra och hade även ett hyfsat försök på 5,55.

– Helt ok med tanke på omständigheterna, recenserar han sin egen insats. Det var väldigt svårt i dag, svårt att hitta bra fäste. Kläderna blev allt blötare och det var svårt att få upp värmen igen.

Skadebekymmer
Jengs förra besök på Sollentunavallen, för snart ett år sedan, slutade med SM-guld, men också med en skada i baksidan av vänstra låret. Skadan förstörde senare chanserna i EM i Göteborg och höll i sig under större delen av hösten.

Och som inte det var nog började högerlåret krångla lagom till att det vänstra började arta sig. Bakslaget gjorde att det blev ytterligare ett halvårs rehabilitering, innan det på onsdagskvällen var dags för comeback.

TT: Att du hade siktet inställt på 5,65, innebär det att det är där du ligger på träningarna?

– Ja, precis. Men när jag är uppe på runt 5,60 på träning skulle jag nog kunna höja mig ytterligare på tävling, kanske uppemot 5,70. Fast då krävs det bra tävlingar och bra förhållanden. Nu fick jag använda stavarna jag haft på träning, när jag egentligen tänkt använda lite hårdare stavar.

Jens Bornemann/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".