Greenseger i Sollentuna

Det var Kajsa Bergqvists hemmaplan. Men det var Emma Green som lämnade Sollentunavallen med ett stort leende.

Trots usla förhållanden vann hon GP-tävlingen på 1,93 och tog därmed sin första riktiga seger över Bergqvist.

Det ville sig inte riktigt för Kajsa Bergqvist i hemmatävlingen i Sollentuna heller. Hon stannade på blygsamma 1,90 på de regntunga banorna och fick i stället se på när Emma Green tog 1,93 i andra försöket och vann tävlingen.

-Det är ett stort steg för mig att slå Kajsa, absolut. Men det hade varit roligare att slå henne om hon hoppat bra och varit nöjd med tävlingen, säger Green.

Visserligen var hon före Kajsa Bergqvist i resultatlistan även i Båstad sommaren 2004. Men det var tävlingen då Bergqvist slet av hälsenan, vilket gör att Green hellre räknar segern på de regntunga banorna i Sollentuna som den första segern.

-Jag känner inte att man kan räkna det som en seger när någon drar av hälsenan och inte kan fullfölja tävlingen, säger Green, som var sprudlande glad efter tävlingen.

Svenskduell
Höjdhopparna fick liksom de övriga friidrottarna kämpa mot kyla och regn på onsdagskvällen, vilket gjorde att de flesta resultaten blev förhållandevis blygsamma.

Italienskan Antonietta di Martino, som hoppat 2,03 i år, rev ut sig redan på 1,90 och blev trea på 1,87. I stället blev GP-tävlingen till en duell mellan Bergqvist och Green, inte helt olik drabbningarna mellan Stefan Holm och Linus Thörnblad på herrsidan.

Nytändning
Emma Green har fått en nytändning i höjdhoppande, efter en tung säsongsavslutning förra året.

Efter EM förra året bestämde hon sig för att höjdhoppet fick vara resten av säsongen. Men nu är den rätta känslan tillbaka.

-Nu när jag började grundträningen igen, var glöden tillbaka, Jag har hittat tillbaks till glädjen och det har varit roligt att träna.

Det märktes på onsdagskvällen. Utöver segerhoppet hade Green även ett bra försök på 1,95, vilket med tanke på vädret bådar gott.

-Ja, det visar att jag har mycket mer att ge. Det är bra för självförtroendet att kunna hoppa så bra i de här förhållandena.

Jens Bornemann/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".