Delseger för Baggershus

Behandlingshemmet Baggershus har fått hård kritik sedan flera personer berättat om våld och rasistiska kränkningar på hemmet. Mölndals kommun har därför gjort en utredning av den mindre kritiserade av de två avdelningarna men finner inget att klaga på.

Den ena av de två avdelningarna har stängts och är under stor utredning av Länsstyrelsen. Den andra, som tagit hand om ensamma flyktingpojkar för Mölndals kommuns räkning, har fått mindre kritik, men Mölndals kommun har gjort en tillsyn av den verksamheten.
- Tillsynen kom inte fram till något graverande utan det vi konstaterar är att hela verksamheten är och har varit starkt påverkad av den kraft och de konsekvenser som den mediala uppmärksamheten har givit, säger Anna-Lena Sellergren, förvaltningschef i Mölndal.
Mölndals kommun skriver i rapporten att de är nöjda med samarbetet med Baggershus och att det kommer att fortsätta. Beskedet som levereras av Anna-Lena Sellergren från Mölndals kommun får ses som en seger för Baggershus även om den stora utredningen som Länsstyrelsen gör inte blir klar förrän sista augusti. Men just nu kan Johnny Nordqvist VD för Baggium vara nöjd.
- Det tar väldigt mycket energi att få en sådan massiv kritik, säger Nordqvist. Särskilt som man inte känner igen det mesta i den. Men alla våra medarbetare har kämpat på i den här motvinden och då är det extra glädjande att ta emot en sådan här tillsynsrapport.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".