Ringhals bemöter nättidningsuppgifter

Ett göteborgsföretag som nyligen vann upphandlingen om bombhundar till kärnkraftverket Ringhals har en kriminellt belastad person i sin ledning.

Enligt nättidningen realtid.se har personen dömts för 18 olika vålds- och bedrägeribrott till långa fängelsestraff, och det var också han som företrädde säkerhetsföretaget vid upphandlingen.

Men eftersom det handlar om brott begångna långt tillbaka i tiden ser Ringhals inga problem med att teckna avtal med företaget menar Torsten Bohl, informationsansvarig på Ringhals.

Vid en upphandling kontrolleras om anbudsgivaren som företag har några anmärkningar på sig, om man har ett bra system för ledning av verksamheten och om produkten - i det här fallet bombhundarna - håller måttet.

Enligt Realtid. se har det förekommit kritik mot det sätt som hundarna sköts och miljö och hälsoskyddskontoret i Göteborg har haft synpunkter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".