Varning utfärdas för nätbingo

Nu varnar Spelberoendes förening i Göteborg för bingo på Internet. Och nu är det kvinnliga spelare som söker sig till föreningen för att få hjälp med sitt spelberoende, säger Patrik Axelsson på Spelberoendes förening.

Rökförbudet som infördes 2005 ledde till en nedgång i antalet besökare i bingohallarna och det bekräftas av de bingohallar som Radio Göteborg varit i kontakt med. Men sedan dess har besökarna hittat tillbaka till bingohallarna igen.

På nätet arrangeras nätbingo av flera olika aktörer på spelmarknaden. Svenska spel lanserade sin nätbingo 2003 och deras omsättning har sedan dess ökat för varje år och låg förra året på ungefär 145 miljoner kronor. Enligt Johan Tisell på Svenska spel har de märkt av konkurrensen från de andra spelföretagen och räknar med att deras tillväxt på nätbingosidan kommer att mattas av.

På svenska spels nätbingo är spelarna ganska jämnt fördelade mellan könen med en liten övervikt för män sett till antal spelare, däremot spelar kvinnor i snitt för mer pengar. Patrik Axelsson tycker att spelbolagens marknadsföring riktar in sig på just kvinnor.

Men den vanligaste typen av spelmissbruk handlar fortfarande om Jack Vegas-maskiner och nätpoker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".