Avstängningar i Slottskogen under festival

Delar av Slottsskogen i Göteborg kommer att stängas av för allmänheten i början av augusti. Anledningen till den veckolånga avspärrningen är den stora musikfestival som då ska arrangeras i parken.

Det är circa 35 internationella och svenska toppartister som kommer att uppträda på den nya Way Out West festivalen i Slottsskogen 10 och 11 augusti. Evenemanget väntas dra cirka 10 000 åskådare och tanken är att festivalen ska återkomma ett par år till. Tre scener byggs på den stora gräsmattan framför Björngårdsvillan - en med ryggen mot Stora dammen, en mot Säldammsbacken och en scen i ett stort tält framför Björngårdsvillan.

Måndagen den 6 augusti ska det börja byggas för Way Out-festivalen och dagen därpå stängs delar av Slottsskogen av för allmänheten - något som sker i samarbete med Park- och Naturförvaltningen.

För de som vill promenera och cykla i parken som de brukar, sätts då skyltar upp med alternativa vägar. Avspärrningarna är sen kvar hela veckan över helgen då festivalen äger rum och fram till tisdag den 14 augusti ska allt vara som vanligt i Slottsskogen igen.

För att musiken ska störa så lite som möjligt har arrangören Luger samrått med miljöförvaltningen om placeringen av de tre scenerna och ljudnivåerna ska också mätas så miljöförvaltningens direktiv kan följas. Men boende i Änggården och delar av Olivedal ska ändå få ett informationsblad i brevlådan inom kort, där arrangören och kommunen ber om överseende för eventuella störningar från musiken, som kommer hålla på mellan två på eftermiddagen fram till midnatt de båda festivaldagarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".